Styckdetaljer

Dessa styckdetaljer motsvarar vad man får för ett halvt djur.

  Filé
Filet Mignon, helstekt nötfilé.
    Fransyska
Grytstek/oxstek/slottsstek,
fina biffgrytor/köttgrytor, Gulasch.
  Saltrulle
Sjömansbiff, utmärkt till kokt salt kött,
antingen som smörgåsmat eller som
rätt med grön- och rotsaker.
Kan tillagas på samma sätt som filén.
    Bringa
Kalops, pepparrotskött, soppor,
gryträtter, marinerad för grillning.
  Rostbiff
Rostbiff eller Tjälknöl, notera att den lilla
muskeln på rostbiffen är lika mör som filén
och lämplig till Tournedos.
    Grytbitar
Kalops, strimlat kött.
  Ryggbiff
Stekt eller grillad, utskuren i skivor.
    Högrev
Gulasch, sjömansbiff, slottsstek,
surstek, rullstek, kalops,
pepparrotskött, gryträtter.
  Innanlår
Lilla biten: skivas lämpligen till lövbiff.
Stora biten: Gulasch, steka eller grilla i
utskurna skivor, grillad rostbiff,
fin sjömansbiff, rulader, råbiff,
fina köttgrytor, biff Stroganoff.
    Bogstekar
Marinerad stek, soppor,
pepparrotskött, kalops, gryträtter.
  Entrecôte
Steka som rostbiff eller till skivor
för stekning och grillning.
    Köttfärs
Stora valmöjligheter...


Tillbaka till huvudsidan


 Ekens Styckeri © 2009 (Webmaster)